طرز تهیه ترشه شامی گیلانی
همانطور که میدانید بیشترین تنوع غذایی در ایران را میتوان در استان گیلان مشاهده کرد. شاید عجیب باشد که ۱۷۰ نوع غذای
محلی در این استان پخته میشود که به تنهایی میتواند یک کتاب آشپزی کامل باشد. و ترشه شامی از آن دسته غذاهاست
ترشه شامی غذایی بسیار خوشمزه از ترکیب گوشت، سیب زمینی، سبزیجات و … است و طعم بسیار مهیجی دارد.
مواد لازم جهت تهیه ترشه شامی گیلانی
گوشت گوساله چرخ شده نیم کیلو
پیاز متوسط رنده شده 1 عدد
جعفری خرد شده 1/2 پیمانه
تخم مرغ زده شده 1 عدد
سیب زمینی پخته و پوست گرفته 2 عدد
آب غوره 1/2 پیمانه
زعفران سائیده شده به میزان کافی
روغن به میزان کافی
نمک و فلفل به میزان کافی
روش پخت ترشه شامی گیلانی
ابتدا گوشت گوساله چرخ شده را در کاسهای بزرگ (به طوری که به راحتی بتوانید مواد را چنگ بزنید) بریزید.
مواد دیگر را شامل پیاز، جعفری، تخممرغ، نمک و فلفل را بریزید.
زعفران سائیده را نیز پس از آمادهسازی اضافه کنید. برای آماده سازی زعفران، آن را در کمی آب جوش حل کنید و فرصت دهید تا
دم بکشد و رنگ دهد.
سیب زمینیها را روی مواد رنده کنید.
با دست تمیز مواد را تا حدی که به طور کامل با مخلوط شده و کاملاً یکدست شوند، چنگ زنید.
مایه شامی شما آماده است.
در ماهیتابهای مناسب حدود 5 قاشق روغن سرخکردنی ریخته و پیش از اضافه کردن مواد اجازه دهید تا کاملا داغ شود. دقت کنید
که ماهیتابه دردار باشد.
مقداری از مایه شامی را در کف دستتان پهن کرده و به آرامی در روغن بیندازید.هر روی شامیها بین 3 تا 4 دقیقه سرخ کرده و
بعد از تابه خارج کنید.
برای خروج روغن اضافی میتوانید شامیها را روی دستمال بهداشتی قرار دهید تا روغن را به خود جذب کند.
پس از پایان سرخ شدن، دوباره شامیها را به داخل ماهیتابه بریزید و آبغوره را به آنها بیفزایید و در تابه را ببندید.
بگذارید شامیها به مدت 25 تا 30 دقیقه روی حرارت بسیار کم بپزد.
در پایان گوجه به تعداد 5 عدد را حلقهای ببرید و سرخ کنید سپس شامی را روی گوجههای سرخ شده بگذارید تا آب گوجه داغ
شامی رود و بسیار خوشمزهتر شود.