طرز تهیه سالاد ترکی ازمه خوشمزه و جذاب
سالاد ازمه یک پیش غذای خوشمزه و محبوب ترکیهای است که تهیه آن هم زمان با فصل تابستان و رسیدن گوجههای
آبدار و تازه رونق پیدا میکند. سالاد ازمه معمولا تند است و در ترکیه در کنار انواع کباب سرو میشود؛ اما این سالاد به تنهایی و
همراه با نان تست شده نیز بسیار لذیذ است؛ همچنین یک وعده غذایی مناسب برای گیاهخواران و افرادی است که رژیم غذایی
کاهش وزن دارند.
مواد لازم برای تهیه سالاد ازمه
گوجه فرنگی آبدار: ۵ عدد
سیر: ۲ حبه
پیاز: ۱ عدد
جعفری تازه: ۲ دسته
- فلفل سبز ترشی: ۳ عدد
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- رب انار ملس یا رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق مرباخوری
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل دلمهای قرمز: ۱ عدد
- سماق: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
طرز تهیه سالاد ازمه
ابتدا گوجهها را پوست کنید؛ سپس با یک چاقوی تیز گوجهها را به صورت خیلی ریز (درحد سالاد شیرازی) خرد کنید. گوجههای
خرد شده را داخل یک صافی بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا آب اضافی گوجهها کشیده شود.
فلفل ترشی، فلفل دلمهای، پیاز و سیر را هم به صورت خیلی ریز خرد کنید و داخل ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید.
داخل یک کاسه جداگانه روغن زیتون را همراه با آبلیمو، رب گوجه یا رب انار ملس، سماق، نمک و فلفل قرمز مخلوط کنید و جعفری
خرد شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حالا سس آماده را به مواد خرد شده اضافه کنید. گوجههای خرد شده را هم به مواد
نهایی اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله سالاد ازمه خوشمزه شما آماده است که میتوانید آن را داخل ظرف سرو بکشید
نکات مهم برای تهیه سالاد ازمه
نکته مهم برای تهیه سالاد ازمه ریز خرد شدن مواد آن است. هنگام خرد کردن باید نهایت دقت را داشته باشید تا همه مواد خیلی
ریز خرد شوند؛ همچنین میتوانید مواد این سالاد را داخل دستگاه غذاساز بریزید؛ اما زیبایی سالاد ازمه به این است که مواد به
صورت دستی و خیلی ریز خرد شوند.
حتما گوجه را بعد از خرد شدن داخل صافی بریزید تا آب اضافی آن کشیده شود؛ اما هرگز گوجه را با دست فشار ندهید.
این سالاد معمولا به صورت تند تهیه میشود. اگر با تندی مشکلی ندارید، میزان فلفل ترشی و فلفل قرمز مواد را بیشتر کنید؛
همچنین میتوانید از فلفل قرمز کبابی هم استفاده کنید.