پای سیب
پای سیب یکی از شیرینی های خوشمزه و معطر برای فصل سرما است که می تواند هم به صورت نیم داغ یا سرد، سرو شده و خصوصا به همراه چای یا قهوه به عنوان عصرانه مناسب است.
زمان آماده سازی : 30 دقیقه به اضافه یک و نیم ساعت استراحت در یخچال
زمان پخت : 30 دقیقه
مناسب برای : 8نفر
مواد لازم:
آرد
250 گرم
کره
150 گرم
شکر
120 گرم
وانیل
1 قاشق چایخوری
دارچین
1 قاشق چایخوری
شیر
4 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ
1 عدد
نمک
1/8 قاشق چایخوری
هل
1 قاشق چایخوری
خلال بادام
100 گرم
سیب متوسط
2 عدد
آبلیمو
1 قاشق غذاخوری
آب
50 میلی لیتر
پودر کاستارد
1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
کره را به تکه های کوچک تقسیم کرده و آرد را با نوک انگشتان با کره مخلوط کنید. 70 گرم از شکر، وانیل، نمک و زرده تخم مرغ را به آرد اضافه کرده و با همزن برقی و با پره
مخصوص خمیر نان به مدت 5 دقیقه مواد را خوب مخلوط کرده و سپس خمیر را با دست کمی ورز دهید.
اگر خمیر به دستتان می چسبید، مقدار کمی آرد اضافه کنید و کمی ورز دهید تا خمیر به دست نچسبد. خمیر را در یک کیسه فریزر قرار داده و به مدت یک و نیم ساعت در یخچال
نگهداری کنید.
در فاصله ای که خمیر در یخچال است، سیب ها را ریز خورد کرده و در قابلمه ای ریخته و خلال بادام، 50 گرم شکر، آبلیمو و پودر کاستارد را به آن اضافه کنید. 50 میلی لیتر آب را به
مواد اضافه کرده، در قابلمه را بسته و روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید تا سیب ها حدود 15 دقیقه بپزند. سپس دارچین و هل را به سیب ها اضافه کرده و مدت 5 دقیقه
دیگر روی حرارت قرار دهید. سپس از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا سیب ها در یخچال خنک شوند.
فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. قالب پای را با کمی کره چرب کرده و آرد پاشی کنید. قالب های کمربندی برای تهیه پای بسیار مناسب هستند.
خمیر را از یخچال بیرون آورده، مقدار کمی آرد روی میز کار بپاشید و خمیر را با وردنه به قطر نیم سانت باز کنید. قالب را به صورت وارونه روی خمیر بگذارید و خمیر را کمی بزرگتر از
قطر قالب علامت زده و برش بزنید. سپس خمیر را کف قالب انداخته و اضافه خمیر را به داخل دیواره قالب بچسبانید.
با چنگال خمیر را به دیواره قالب چسبانده و هاشوری کنید. با چنگال چند سوراخ روی خمیر کف قالب ایجاد کرده و قالب را روی پنجره وسط فر به مدت 6-7 دقیقه قرار دهید تا خمیر
کمی بپزد. قالب را از فر بیرون بیاورید.
باقی خمیر را به صورت نوار های باریکی برش بزنید تا بعدا برای روی پای از آن استفاده کنید.
مایه سیب خنک شده را روی خمیر نیم پخته کف قالب ریخته و سپس نوار های خمیر را روی مایه سیب قرار دهید. قالب را مجددا روی پنجره وسط فر قرار دهید تا پای حدود 25
دقیقه دیگر بپزد سپس 5 دقیقه هم با گریل به پای حرارت دهید تا روی آن نیز خوشرنگ شود. سپس قالب را از فر بیرون آورده و روی آن مقدار کمی مخلوط شکر و دارچین بپاشید.
اجازه دهید تا پای خنک شده و سپس از قالب بیرون آورده و سرو کنید. نوش جان
منبع: یوتاب