شیره انگور و یا دوشاب از تغلیظ آب انگور بدست می آید و از خواص بسیار زیادی مثل خون ساز بودن، ضد نفخ و انرژی زا میباشد. درست کردن شیره انگور کار بسیار ساده ای است و به راحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کرده و در صبحانه به همراه پنکیک سرو کنید. در مطبخ من همراه ما باشید تا با طرز تهیه شیره انگور و خواص آن آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه شیره انگور :
- خاک کهنه : ۴ قاشق غذاخوری
- انگور : ۶ کیلوگرم
- آب: سه لیوان
طرز تهیه شیره انگور :
برای درست کردن شیره انگور ابتدا انگورها را بخوبی شسته و آب آن را بگیرید، سپس آن را از تنظیف رد کنید.
حالا آب انگور را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود.
در این میان خاک را باسه لیوان آب مخلوط کرده و از صافی رد کنید و به آب انگور ولرم اضافه نمایید و شعله را خاموش کنید تا خاک کاملا ته نشین شود.
کم کم و به آرامی آب انگور را از ظرف برداشته و صاف می کنیم. آب انگور مخلوط با خاک ته ظرف را داخل صافی پارچه ای ضخیم مثل متقال ریخته و صاف می کنیم.
آب انگور را روی شعله قرار می دهیم، پس از به جوش آمدن از روی شعله برداشته و برای چند ساعت کنار می گذاریم تا سرد و شفاف شود، دوباره آب انگور را با صافی پارچه ای صاف می کنیم.
آب انگور را روی شعله ملایم قرار داده و پس از جوش آمدن کف های روی آب انگور را برمی داریم.
آب انگور را آنقدر هم می زنیم تا غلیظ شود، پس از رسیدن به غلظت مورد نظر شعله را خاموش می کنیم.
شیره را پس از برداشتن از روی شعله با همزن آنقدر هم می زنیم تا کف شیره بوجود بیاید. کف شیره را از شیره جدا می کنیم.
خواص شیره انگور:
- مفید برای دوران بارداری
- مفید برای درد دوران قاعدگی
- کمک به رشد سالم سلول ها
- افزایش میزان گلبول های قرمز خون
- کمک به رشد
- محافظت از سلامت استخوان ها
- بهبود تمایل جنسی
- رفع یبوست
- حاوی بسیاری از مواد معدنی مفید
- مفید برای خون