طرز تهیه مرحله به مرحله خورش کنگر
خورش کنگر یکی از انواع خورشتهای سنتی ایرانی است که پخت آن همزمان با فصل بهار که زمان رویش گیاه کنگر است، شروع
میشود.
این خورش علاوهبر طعم خوب و دلچسبی که دارد، به دلیل داشتن گیاه کنگر غذایی کامل و سرشار از مواد مغذی است. در ادامه
این مطلب طرز تهیه خورش کنگر همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم شما خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه خورش کنگر
کنگر: ۱ کیلوگرم
پیاز بزرگ: ۱ عدد
گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
جعفری: ۲۰۰ گرم
نعناع: ۵۰ گرم
لیمو عمانی: ۲ عدد
آبلیمو یا آبغوره: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
دستور تهیه:
ابتدا کنگر را خوب بشویید و به این صورت خرد کنید: قسمتهای ریشه مانند را جدا کنید؛ سپس تیغ و پوست را با چاقو از ساقه
جدا کنید و کنگرها را به صورت خلالی برش بزنید.
پیاز را خرد کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. کمی روغن اضافه کنید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید. صبر کنید تا پیازها
کمی نرم شوند؛ سپس گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کنید و روی آن به مقدار لازم فلفل سیاه و زردچوبه بپاشید.
بعد از اینکه گوشت کمی تفت خورد، یک تا دو لیوان آب جوش را همراه با زعفران دم کرده به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را
بگذارید و شعله اجاق گاز را کم کنید. حدود دو ساعت و نیم زمان بدهید تا گوشت با شعله کم بپزد.
در این فاصله جعفری و نعناع را خوب بشویید؛ سپس خرد کنید. داخل یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و آن را روی اجاق گاز
بگذارید. سبزیهای خرد شده را داخل ماهی تابه بریزید و با حرارت کم تفت بدهید. وقتی آب سبزی کشیده شد، کنگر را به ماهی
تابه اضافه کنید و حدود پانزده دقیقه تفت بدهید. وقتی رنگ کنگر تغییر کرد، اجاق گاز را خاموش کنید.
بعد از اینکه گوشت پخت، سبزی و کنگر تفت داده شده را همراه با لیمو عمانی به قابلمه خورش اضافه کنید و دوباره درب
قابلمه را ببندید و زمان بدهید تا خورش جا بیفتد.
بیست دقیقه آخر پخت خورش نمک و آبلیمو یا آبغوره را به قابلمه اضافه کنید. بعد از اینکه خورش جا افتاد و به روغن آمد، اجاق
گاز را خاموش کنید و این خورش خوشمزه و پر خاصیت را همراه با کته یا پلوی زعفرانی میل کنید. نوش جان.
نکته
خورش کنگر در ایران به دو شکل سبز و قرمز تهیه میشود. برای تهیه خورش کنگر میتوانید به جای استفاده از سبزی از رب
گوجه فرنگی و زعفران استفاده کنید؛ همچنین اگر دوست دارید طعم خورش شما ترشتر شود، میتوانید به جای رب گوجه فرنگی
از رب انار استفاده کنید.