طرز تهیه رولت مرغ
رولت مرغ یکی از غذاهای مدرن و خوشمزه است که ظاهر بسیار زیبایی دارد و برای پذیرایی در جشنها و مهمانیها مناسب است.
رولت مرغ دستور پخت بسیار سادهای دارد و میتوانید این غذای خوشمزه و شیک را با صرف زمان کمی در منزل آماده کنید. در
ادامه این مطلب با طرز تهیه رولت مرغ و نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه رولت مرغ
- فیله مرغ یا سینه بدون استخوان: ۲ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ عدد
- تخم مرغ: ۱ عدد
- آرد سوخاری: ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده: نصف فنجان
- هویج آبپز: ۲ عدد
- زرشک: نصف فنجان
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا: به میزان لازم
- روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس مخصوص
پیاز: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن: به میزان لازم
- نمک و زردچوبه: به میزان لازم
- آب جوش: ۱ لیوان
طرز تهیه رولت مرغ
۱ ـ برای شروع کار ابتدا سینه مرغ را داخل دستگاه غذاساز یا چرخ گوشت بریزید تا کاملا له شود.
۲ ـ سینه مرغ چرخ شده را داخل یک کاسه مناسب بریزید؛ سپس تخم مرغ، پیاز و سیر رنده شده، پودر سوخاری، زعفران، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا را به آن اضافه کنید و با دست خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند. برای اینکه مایه رولت به دستتان نچسبد، چند قطره روغن مایع به مواد اضافه کنید.
۳ ـ حالا روی میز کار را سلفون بکشید یا یک کیسه فریزر را باز کنید و روی میز یا سطح کابینت پهن کنید. مایه رولت را روی آن بگذارید و با دست باز کنید. سعی کنید مایه رولت را به صورت یکنواخت و یکدست روی سلفون پهن کنید و اطراف را صاف کنید تا شبیه یک مستطیل بزرگ و منظم باشد.
۴ ـ روی سطح مایه رولت زرشک و جعفری خرد شده بپاشید؛ سپس دو عدد هویج آبپز را کنار هم و در درازای رولت بگذارید. حالا با کمک سلفون سعی کنید لبه رولت را برگردانید و آن را آرام رول کنید. توجه داشته باشید که در هر مرحله از رول کردن، دو طرف گوشه رولت را با دست ببندید تا مواد از داخل آن بیرون نریزد. در انتها دو طرف سلفون را روی رولت آماده بکشید و با کمک سلفون رولت را بلند کنید و داخل بشقاب بگذارید. بشقاب رولت را برای مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
5 ـ برای تهیه سس مخصوص این رولت ابتدا یک پیاز متوسط را خرد یا رنده کنید و داخل ماهی تابه بریزید. کمی روغن اضافه کنید و ماهی تابه را روی اجاق گاز بگذارید تا پیاز کم کم نرم و سبک شود؛ سپس کمی نمک و زردچوبه به پیاز بزنید و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کمتر از یک دقیقه داخل روغن داغ تفت بخورد. یک لیوان آب جوش را به ماهی تابه اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا سس جا بیفتد و غلیظ شود.
6 ـ یک ماهی تابه گود را انتخاب کنید و روی اجاق گاز بگذارید. به میزان دلخواه روغن داخل ماهی تابه بریزید. رولت مرغ را از یخچال خارج کنید و سلفون را خیلی آرام از رولت جدا کنید. رولت را داخل روغن بگذارید و حرارت را کم کنید. در حین سرخ کردن بهتر است درب ماهی تابه را ببندید تا مرغ آب بیاندازد و خشک نشود. بعد از اینکه یک طرف رولت سرخ شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر رولت هم سرخ شود.
7 ـ بعد از اینکه هر دو طرف رولت را سرخ کردید، سسی را که از قبل آماده کردهاید، روی رولت بریزید و حرارت را کم کنید تا سس به خورد رولت برود. کمی بعد دوباره رولت را برگردانید تا همه قسمتهای آن به سس آغشته و با سس پخته شود. حالا رولت مرغ خوشمزه شما آماده است که میتوانید آن را داخل ظرف مخصوص سرو بگذارید و باقی مانده سس داخل ماهی تابه را روی آن بریزید. برای دورچین رولت میتوانید از گوجه و هویج حلقه شده و زیتون و جعفری استفاده کنید.