بسیاری از افراد، خصوصا آنان که مشغله کاری زیادی دارند، در زمینه آشپزی به وسیلهای مانند زودپز علاقهمند هستند. با توجه به امکانات و قابلیتهای این وسیله، به نظر میرسد که میتوان هر غذایی را در زودپز آماده کرد، اما در واقعیت چنین چیزی امکانپذیر نیست. درواقع، بعضی از غذاها را هرگز نباید در زودپز آماده کنید، چون اقدام به چنین کاری به دو حالت احتمالی منجر میشود: تلف کردن وقت و همچنین مواد غذایی اولیه، و به خطر انداختن سلامتی خودتان.
۱. مرغ سرخشده
مرغ سرخشده و تُردی که مورد علاقه بسیاری از ما است، هرگز با کمک زودپز آماده نمیشود و درواقع اصلا نمیتوان از زودپز برای تهیه این غذا استفاده کرد. دلیلش این است که کلید اصلی برای موفقیت در سرخ کردن مواد غذایی، داغ کردن روغن به اندازه زیاد است، درحالی که زودپز اساسا نمیتواند چنین حالتی را ایجاد کند. شاید بعضی از زودپزها برای سرخ کردن ملایم یا تفت دادن مناسب باشند، اما هرگز نمیتوانند برای سرخ کردن عمیق استفاده شوند.
۲. غذاهای سرشار از ترکیبات لبنی
هر غذایی که از شیر بهعنوان ترکیب اصلی در آن استفاده شده باشد، مانند سوپهای خامهای یا حتی ماکارونی و پنیر، برای آمادهسازی در زودپز مناسب نیست. حرارت بالا میتواند شیر را به حالت دلمه دربیاورد که قطعا برای هیچ فردی اشتهاآور نخواهد بود. پس اگر قصد داشتید که غذاهای خامهای و حاوی ترکیبات لبنی تهیه کنید، از وسیلهای مانند زودپز کمک نگیرید.
۳. مربا و ژله
برای اینکه بتوانید مربای تمشک تازه و خوشمزهای تهیه کنید، بیش از هر چیزی باید نظارت کاملی بر حرارت پختوپز در تمامی مراحل تهیه مربا داشته باشید. این درحالی است که با استفاده از زودپز اساسا قادر به انجام چنین کاری نخواهید بود. پس اگر میخواهید خوراکیهایی مانند مربا، ژله یا حتی کنسروهایی مانند خیارشور درست کنید، اصلا سراغ زودپز نروید.
۴. نانهای خانگی
درحالی که شما میتوانید نانهای خانگی را در زودپز آماده کنید، اما قطعا نان مورد نظرتان حالت تُرد و زیبایی به خودش نخواهد گرفت. این دو ویژگی در تهیه نانهای خانگی بسیار مهم هستند و طبیعتا اگر کسی با یک نان بیقواره و ناخوشایند مواجه شود، تمایلی هم به خوردن آن پیدا نخواهد کرد.
۵. غذاهای سرخکردنی
اینکه غذاهایی مانند گوشت گوساله سرخشده همراه با کلم بروکلی عمدتا در تابههای پهن و باکیفیت آماده میشوند، یک دلیل واضح و ساده دارد: پهن بودن تابه و همچنین حرارتپذیری بالای تابه، دو اصل مهم برای بهوجود آوردن بافت و طعم لازم و مطلوب در غذاهای سرخکردنی هستند. درحالی که زودپز میتواند حرارت بالایی به خودش بگیرد، اما سطح این وسیله به اندازه کافی پهن نیست.
منبع: برترین ها