دستپخت ویژه ایرانی

طرز تهیه کامل “رشته پلو” با نکات و ترفندهای خوب جا افتادن

طرز تهیه کامل “رشته پلو” با نکات و ترفندها

طرز تهیه “رشته پلو” تبریزی یکی از غذاهای سنتی این شهر با فیله مرغ را در این بخش از آشپزخانه برایتان در نظر گرفته ایم.

مواد لازم رشته پلو مجلسی

 برنج 3 فنجان

 

 رشته پلویی 200 گرم

 

 نمک به میزان دلخواه

 

روغن به میزان لازم

 

پیاز 2 عدد بزرگ

 

کشمش 1 فنجان

 

خرما 8 عدد

 

زعفران دم کرده 1 قاشق چایخوری

 

  نان لواش 2 عدد

 

 دارچین  1 قاشق چایخوری

 

زردچوبه  به میزان لازم

 

شیوه درست کردن رشته پلو مجلسی

 

سلام امروز می‌خواهیم با هم طرز تهیه غذای رشته پلو را داشته باشیم قبل از هر چیزی باید بهتون بگم که این غذای بومی شهر‌های مشهد و اردبیل و کرمانشاه است و البته هر کدام مواد متفاوتی دارد. و باید بگم که این غذا با ترکیبات گرمی که دارد وعده‌ی مناسبی برای ناهار یا شام در روزهای سرد سال هست.
آماده سازی مواد برای پخت: ابتدا برنج خود را حداقل برای ۳۰ دقیقه در مقداری آب و نمک قرار دهید. مورد مهمی که وجود دارد این است که رشته‌های پلویی کمی شور هستند پس مراقبت باشید میزان نمکی که استفاده می‌کنید مناسب باشد تا غذا شور نشود به سلامتی شما آسیبی وارد نگردد.
 سپس خرماها را نصف کرده و هسته‌ی آن‌ها را در بیاورید. پیازها را خرد کنید.
روش پخت: کمی روغن داخل تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید کمی صبر کنید تا روغن گرم شود و پیازها را داخل تابه بریزید. توجه کنید که روغن داغ کمک می‌کند که پیاز داخل تابه نچسبد اگر قبل از ریختن پیازها هم کمی نمک داخل روغن بریزید از پرتاب شدن قطرات روغن به بیرون جلوگیری کرده‌اید. پیازها را تفت می‌دهیم تا طلایی رنگ شوند خب حالا زمان آن رسیده که زردچوبه و دارچین را به پیاز اضافه کنیم و با هم آن‌ها را تفت دهید. سپس کشمش و خرما  را اضافه کرده و تا وقتی که این دو نرم شوند روی حرارت قرار می‌دهیم. زمانی که نرم شدند تابه را از روی حرارت برداشته و کنار می‌گذاریم.
  

  اکنون زمان آن رسیده است که قابلمه‌ای را آب کرده و روی اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا آب به جوش آید سپس برنج را داخل آن بریزید و با حرارت ملایم برنج‌ها را هم بزنید.
چند دقیقه قبل از زمان مناسب برای آبکش کردن برنج، رشته‌ها را به آب جوش اضافه کنید. نکته‌ی مهمی که در پخت رشته وجود دارد این است که رشته خیلی زود نرم و له می‌شود، پس دقت فرمایید که بیش از حد در آب جوش نماند. زمان مناسب برای آبکش کردن برنج زمانی است که اطراف برنج نرم شده و مغز آن کمی خام است. زمانی که این حالت پیش آمد برنج و رشته‌ها را با آب ولرم آبکش کنید.

نکات تکمیلی در مورد رشته پلو

رشته پلو جزو پلو و چلو میباشد 

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه 

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .

رشته پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . 

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع: خوش طعم

۰ ۰
نگین
۱۱ مهر ۱۱:۲۹

ممنون دستور خوبی بود. من رشته پلو با مرغ ریش ریش درست می‌کنم. اونم خیلی خوب میشه.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی