حلیم بادمجان یکی از غذاهای اصیل و پر طرفدار ایرانی است که در هر شهری از کشورمان به روش متفاوتی تهیه میشود، در این مطلب قصد داریم طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی را به شما عزیزان آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان اصفهانی:
- گوشت گوسفندی: نیم کیلو
- عدس: 1 پیمانه
- پیاز سرخ کرده: 1پیمانه
- بادمجان: ۱ کیلو
- کشک زعفرانی: ۱ پیمانه
- سیر سرخ کرده: ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری
- زعفران ایرانی: ۱/۲ پیمانه
- نعناع داغ: یک چهارم پیمانه
- روغن: به میزان لازم
- گردوی پودر شده: برای تزیین
- سیر تازه: ۲ حبه
- نمک ، فلفل ، دارچین و زرد چوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه حلیم بادمجان به سبک اصفهان:
عدس را از قبل شسته و با مقداری آب، دارچین و نمک بگذارید تا بپزد، گوشت را هم به همراه پیاز، آب و ادویه جداگانه بپزید.
در این میان بادمجان ها را شسته و پوست بگیرید، تابه ای را روی حرارت قرار داده و بادمجان ها را سرخ کنید.
در مرحله بعد پیازها را پوست گرفته و خلالی خرد کنید ، مقداری روغن در تابه ای ریخته و پیازها را سرخ کنید.
سیرها را پوست گرفته و خرد کنید سپس با پیاز تفت دهید، حالا گوشت را بریزید و مجدد تفت دهید.
حالا نمک، فلفل و زردچوبه را بزنید و تفت دهید تا گوشت طعم بگیرد، بادمجان سرخ شده را افزوده و مواد را با گوشتکوب دستی یا برقی خوب له کنید.
در ادامه عدس پخته شده را اضافه کنید و مجدد مواد را له کنید و باز هم بکوبید. هر چه بیشتر این مخلوط را بکوبید حلیم بادمجان کشدارتر و لذیذتر میشود.
در ادامه کشک را اضافه کنید و خوب هم بزنید. حلیم بادمجان را ۵ دقیقه دیگر روی شعله متوسط گاز بگذارید تا طعم خامی کشک گرفته شود.
در مرحله آخر هم نصف زعفران، پیاز داغ و سیرداغ را اضافه کنید و با باقیمانده این مواد به علاوه نعنا داغ و پودر گردو حلیم بادمجان سرو شده را تزیین کنید.
خواص گردو:
- گردو در کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مفید است.
- گردو می تواند از بروز بیماری سرطان جلوگیری کند.
- گردو از سرطان پروستات در اقایان پیشگیری میکند.
- گردو برای لاغری و کاهش وزن مفید است.
- گردو برای تسکین و درمان ریفلاکس معده موثر است.