استان کرمان دارای غذاهای محلی و سنتی بسیار زیادی است که نام و آوازه این غذاها در تمام کشور پخش شده است. غذاهای سنتی کرمان دارای عطر و طعمی بی نظیر می باشند. استان کرمان دارای قدمت بسیار زیادی است و غذاهای آن نیز دارای تاریخچه هستند. در سفر به استان کرمان می توان از بهترین غذاهای سنتی کرمان میل کرد و یک خاطره خوب و بیاد ماندنی از این استان داشت. در غذاهای سنتی کرمان از ادویه های خاصی استفاده می شود که طعم این غذاها را چند برابر می کند.
آبگوشت های کرمانی
در میان غذاهای سنتی کرمان می توان به انواع آبگوشت ها اشاره کرد. در استان کرمان انواع مختلفی از آبگوشت ها سرو می شود که طرفداران خاص خود را دارند. در این میان می توان آبگوشت بادمجان و کشک را نام برد که بسیار خوشمزه است. ترکیبات اصلی این آبگوشت کشک ساییده، گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیب زمینی، پیاز، بادمجان، چغندر، خیار، نمک، زردچوبه و فلفل می باشد. مدت زمان طبخ این غذا کمی زیاد است اما طعم بی نظیر آن فراموش نشدنی است.
آبگوشت زیره یکی دیگر از غذاهای سنتی کرمان می باشد. زیره کرمان یکی از مواد اصلی این آبگوشت می باشد که طعم عالی به این غذا می دهد و ضد نفخ می باشد. در کنار زیره از ترکیبات گوشت، پیاز، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده شده است. در این آبگوشت به جای رب از گوجه استفاده می شود.
انواع آش کرمانی
از دیگر غذاهای سنتی کرمان، آش ها هستد. آش ها در بین غذاها جایگاه ویژه ای دارند و در ماه رمضان زینت بخش سفره ها می باشند. آش گندم شیر یکی از پر خاصیت ترین آش ها در این استان است که دارای ترکیبات نخود، گوشت، کشک، ادویه، گندم شیر، رشته آش، پیاز، سیر و نعناع می باشد. یکی دیگر از انواع آش ها، آش اوماج است که یکی از قدیمی ترین و خوشمزه ترین غذاهای سنتی کرمان می باشد. این آش سرشار از مواد معدنی است که برای کم خونی، ضدعفونی کردن بدن و آنفولانزا مفید می باشد. ترکیبات اصلی آش اوماج، عدس، پیاز، چغندر، می تخم، کسرک، زیره، نعناع، تلف، اسفناج، جعفری، گشنیز، نمک و زردچوبه است.
انواع خورشت های کرمانی
یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی کرمان انواع خورشت ها می باشد. خورشت بز قورمه دارای طعمی عالی است که از گوشت بزغاله در آن استفاده می شود. مدت زمان پخت این غذای سنتی کرمانی کمی طولانی است و می توان آن را با برنج سرو کرد. ترکیبات خورشت بز قورمه نخود، سیر، گوشت بز، کشک، زعفران، نعناع داغ، نمک، فلفل و زردچوبه می باشد.
یکی دیگر از غذاهای سنتی کرمان خورشت آلوچه می باشد. این غذا از غذاهای بومی و سنتی استان است که دارای طعمی ترش است. مواد اصلی این خورشت گوشت، لوبیا چیتی، سبزی خشک، پیاز، آلوچه، آبلیمو و ادویه جات است. خورشت به آلو از دیگر غذاهای سنتی کرمان است که در آن از آلو استفاده می شود. مواد اولیه این خورشت مانند سایر خورشت ها می باشد ولی در آن آلو نیز بکار برده می شود.
انواع پلوی کرمانی
زیره پلو کرمانی از غذاهای پرطرفدار کرمان است که طعمی فوق العاده دارد. مواد اصلی برای پخت این غذا برنج، زیره سیاه، روغن و نمک است که طرز پخت آن بسیار ساده می باشد. در صورتی که بخواهید می توانید در لا به لای برنج گوشت مرغ و یا گوشت بره استفاده کنید و مقداری آب گوشت را بر روی برنج بریزید. این برنج دارای طعم و عطری عالی می باشد. لپه پلو با زیره نیز طعمی عالی دارد، چرا که در آن گوشت چرخ کرده استفاده می شود. مواد اصلی این غذا برنج، گوشت چرخ کرده، رب، پیاز، لپه، نمک، فلفل، زیره و زردچوبه است.
انواع کدو کرمانی
یکی از غذاهای اصلی و سنتی کرمانی کدوها هستند که دستور پخت این غذاها بسیار ساده و آسان می باشد. مجور کدو یکی از بهترین غذاهای کرمانی است که با کدو، پنیر سفید، تخم مرغ، آرد گندم، روغن مایع، شوید خرد شده، نمک و فلفل درست می شود. مدت زمان طبخ این غذا بسیار کم است و می توان به راحتی آن را پخت.
کشک کدو نیز یکی از غذاهای سنتی کرمان است که دارای ویتامین C می باشد و برای بدن مفید است. کدو دارای کالری بسیار کمی است که برای جلوگیری از بیشتر بیماری ها بسیار مفید است. در این غذا از کدو سبز، کشک، سیرداغ، نعناع داغ، فیله گوجه فرنگی، پودر مغز گردو، نمک، فلفل، زردچوبه، روغن و ادویه می باشد. غذاهای سنتی کرمان دارای طعمی بسیار خوب هستند و می توان به راحتی آنها را پخت.
منبع: cookwayblog