دستپخت ویژه ایرانی

طرز تهیه نان سیب زمینی نرم و لطیف مرحله به مرحله

نان سیب زمینی یکی از انواع نان هایی است که بافت بسیار نرم و لطیفی دادرد و درست کردن آن بسیار ساده است. اگر دوست دارید نانی با طعم متفاوت را تجربه کنید پیشنهاد میکنیم یکبار نان سیب زمینی را تهیه کرده و طعم آن را امتحان کنید.

نان سیب زمینی

 

 

مواد لازم برای نان سیب زمینی:

  • آرد: ۶ و ۱/۲ پیمانه
  • شیر: ۱/۲ پیمانه
  • سیب زمینی: ۲ عدد
  • کره: ۴ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک دریا: ۲ قاشق چایخوری
  • آب سیب زمینی: ۱ و ۱/۴ پیمانه

نان سیب زمینی

 

طرز تهیه نان سیب زمینی:

برای تهیه این نان خوشمزه و متفاوت ابتدا سیب زمینی‌ها را شسته و پوست آن ها را بگیرید سپس آن ها را به شکل مکعب خرد کنید و مجدد بشویید.

حالا مقدار مناسبی آب داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد سپس سیب زمینی ها را بریزید و برای۱۰ دقیقه با حرارت کم بگذارید تا بخوبی بپزد .

نان سیب زمینی

بعد از اینکه سیب زمینی بخوبی پخته و نرم شد آن را از روی حرارت بردارید ، آبکشی را روی قابلمه ای قرار دهید و سیب زمینی را داخل آبکش بریزید و آب آن را کنار بگذارید.

سیب زمینی را خوب له کنید و اجازه دهید تا خنک شود ، آب سیب زمینی  قبل از استفاده باید ولرم باشد.

نان سیب زمینی

در این میان آرد ، شکر، مخمر و نمک را در کاسه ای بریزید و مخلوط کنید ، حالا مقدار کمی از آب سیب زمینی، شیر، کره و ۱ پیمانه سیب زمینی له شده را اضافه کنید و با استفاده از قطعه خمیرزن میکسر آنها را میکس کنید تا موقعی که کل مواد ترکیب شود.

نان سیب زمینی

در ادامه چنگک خمیر را به همزن وصل کنید و خمیر را روی سرعت متوسط به مدت ۸ دقیقه بهم بزنید، چند بار موقع کار همزن را نگه داشته و لبه‌های خمیر را به سمت پایین برانید. اگر همزن شما قطعه ورز ندارد، این کار را با دست انجام دهید.

نان سیب زمینی

بعد از اینکه خمیر کاملا صاف و نرم شد آن را داخل کاسه ای چرب شده بگذارید و رویش را بپوشانید و اجازه دهید تا حجم آن دو برابر شود.

نان سیب زمینی

خمیر را برداشته. به دو نیم تقسیم کنید. دو نیمه خمیر را روی سطحی آردپاشی شده به مدت چند دقیقه ورز بدهید، آن را به شکل یک استوانه درآورید و داخل دو لوف چرب با اندازه ۲۰ × ۱۰ یا ۲۲ × ۱۲ بگذارید.

نان سیب زمینی

روی لوف‌ها را با پلاستیک چرب بپوشانید. بگذارید خمیر استراحت کند تا ور آمده و نزدیک به ۲/۵ سانت برآمدگی پیدا کند. این زمان ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت است. در یک ربع آخر فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سلسیوس گرم کنید.

نان سیب زمینی

نان را به مدت ۳۵ دقیقه یا تا زمانی که رویه آن طلایی شود و دمای وسط نان به ۹۰ درجه رسیده باشد. پس از پخت کامل بگذارید ۵ دقیقه در قالب خنک شود سپس از داخل قالب برداشته و روی توری شیرینی پزی بگذارید تا خنک شود.

نان سیب زمینی

آن را با چاقوی دندانه‌دار برش بزنید و سرو کنید. برای نگهداری از نان می‌توانید آن را در سلفون یا پلاستیک گذاشته و در فریزر نگهداری کنید.

 

خواص سیب زمینی:
پوست سیب زمینی حاوی آنتی اکسیدان است و از پیر شدن سلولهای بدن جلوگیری می کند .
مصرف سیب زمینی موجب پاکسازی کبد میشود.

سیب زمینی برای درمان زخم معده مفید است.
قرار دادن سیب زمینی رنده شده روی سوختگی موجب تسکین آن میشود.
سیب زمینی ضد سرطان وضد ویروس است.

۰ ۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی