زرشک پلو یکی از غذاهای مجلسی و اصیل ایرانی است که در مجالس و مهمانی ها تهیه و سرو میشود. برای آنکه با روش پخت این غذای خوشمزه به روش کامل و ساده آشنا شوید در این مطلب ما را همراهی کنید.
مواد لازم زرشک پلو
- مرغ :4 تکه
- برنج :4 پیمانه
- زرشک :1 پیمانه
- پیاز خرد شده نگینی : 1 عدد
- رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ : 4 قاشق غذاخوری
- آبلیمو : 1 قاشق غذاخوری
- کره :50 گرم
- گلاب : 1 قاشق غذا خوری
- زرد چوبه :1 قاشق مربا خوری
- نمک : 1 قاشق چای خوری
- شکر :2 تا 3 قاش غذاخوری
- خلال پسته :100 گرم در صورت تمایل
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی:
ابتدا مرغ را پاک کرده شسته و تکه کنید سپس بگذارید تا آبش برود، پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید .
قابلمه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید، پیاز و تکه های مرغ بریزید و تفت دهید حالا به آن نمک و زردچوبه بزنید و تکه های مرغ را بخوبی با پیاز و ادویه ها تفت دهید تا بخوبی مزه بگیرد.
در این مرحله چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا مرغ بپزد، در این میان تابه ای را روی حرارت قرار داده و یک قاشق روغنبریزید تا گرم شود سپس رب گوجه فرنگی را افزوده و به مدت یک دقیقه داخل روغن تفت می دهیم تا رنگ باز کرده و بوی خامی آن رفع شود.
در ادامه لیمو،گلاب و یک قاشق از 4 قاشق زعفرانی که تهیه کرده ایم را به آن اضافه می کنیم.
پس از تفت خوردن این مواد با هم آن را به مرغ پخته شده اضافه کرده و هم میزنیم تا مواد به خورد مرغ برود و جا افتاده شود.
در یک تابه جداگانه ،1 قاشق کره و 1 قاشق روغن مایع برای براقیت برنج داخل تابه ریخته و زرشک های پاک شده ، شکر و 1 قاشق غذاخوری زعفران و 1 قاشق غذاخوری گلاب را که از قبل آماده کرده ایم را نیز داخل تابه می ریزیم و همه آن ها را با کره و روغن تفت می دهیم.
یک کفگیر برنج را که زعفرانی کرده ایم به زرشکی که تفت داده شده است اضافه می کنیم و بعد از آن خلال پسته را داخل آن میریزیم.
و در نهایت این مواد را پس از مخلوط شدن روی برنج دم کرده ریخته و مرغ و سسی که از قبل در حرارت ملایم پخته شده است را با آن سرو می کنیم.
نکات:
- به جای مرغ میتوان از گوشت بوقلمون هم استفاده کرد.
- برای طبخ مرغ فقط از زردچوبه و نمک استفاده کنید.
- اگر دوست دارید موقع پاک کردن مرغ پوست آن را جدا کنید.
- زعفران روی حرارت زیاد نگذارید زیرا عطر آن کم خواهد شد.
- آب مرغ باید غلیظ باشد و هنگام سرو در کاسه ای جدا از مرغ سرو شود.
- در صورت تمایل میتوانید مقداری آلوچه ترش هم به سس مرغ اضافه کنید.
- برای سرخ کردن زرشک بهتر است از کره و یا روغن تازه استفاده کنید.
خواص گلاب:
- گلاب موجب تسکین زخم و سوزش های پوستی ناشی از اگزما میشود.
- گلاب حاوی آنتی اکسیدان بوده و با رادیکال های آزاد بدن مبارزه میکند.
- خوردن گلاب موجب درمان سرفه و گلو درد میشود.
- گلاب یک ضدعفونی کننده است و برای جلوگیری از عفونت موثر میباشد.