دستپخت ویژه ایرانی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی همراه با نکات و خواص

زرشک پلو یکی از غذاهای مجلسی و اصیل ایرانی است که در مجالس و مهمانی ها تهیه و سرو میشود. برای آنکه با روش پخت این غذای خوشمزه به روش کامل و ساده آشنا شوید در این مطلب ما را همراهی کنید.


مواد لازم زرشک پلو

  • مرغ :4 تکه
  • برنج :4 پیمانه
  • زرشک :1 پیمانه
  • پیاز خرد شده نگینی : 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ :  4 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو : 1 قاشق غذاخوری
  • کره :50 گرم
  • گلاب :  1 قاشق غذا خوری
  • زرد چوبه :1 قاشق مربا خوری
  • نمک : 1 قاشق چای خوری
  • شکر :2 تا 3 قاش غذاخوری
  • خلال پسته :100 گرم در صورت تمایل

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی:

ابتدا مرغ را پاک کرده شسته و تکه کنید سپس بگذارید تا آبش برود، پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید . 

قابلمه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید، پیاز و تکه های مرغ بریزید و تفت دهید حالا به آن نمک و زردچوبه بزنید و تکه های مرغ را بخوبی با پیاز و ادویه ها تفت دهید تا بخوبی مزه بگیرد.
در این مرحله چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا مرغ بپزد، در این میان تابه ای را روی حرارت قرار داده و  یک قاشق روغنبریزید تا گرم شود سپس  رب گوجه فرنگی را افزوده و به مدت یک دقیقه داخل روغن تفت می دهیم تا رنگ باز کرده و بوی خامی آن رفع شود.

در ادامه لیمو،گلاب و یک قاشق از 4 قاشق زعفرانی که تهیه کرده ایم را به آن اضافه می کنیم.

پس از تفت خوردن این مواد با هم آن را به مرغ پخته شده اضافه کرده و هم میزنیم تا مواد به خورد مرغ برود و جا افتاده شود.
در یک تابه جداگانه ،1 قاشق کره و 1 قاشق روغن مایع  برای براقیت برنج داخل تابه ریخته و زرشک های پاک شده ، شکر و 1 قاشق غذاخوری زعفران و 1 قاشق غذاخوری گلاب را که از قبل آماده کرده ایم را نیز داخل تابه می ریزیم و همه آن ها را با کره و روغن تفت می دهیم.
یک کفگیر برنج را که زعفرانی کرده ایم به زرشکی که تفت داده شده است اضافه می کنیم و بعد از آن خلال پسته را داخل آن میریزیم.
و در نهایت این مواد را پس از مخلوط شدن روی برنج دم کرده ریخته و مرغ و سسی که از قبل در حرارت ملایم پخته شده است را با آن سرو می کنیم.

 

نکات:

  1. به جای مرغ میتوان از گوشت بوقلمون هم استفاده کرد.
  2. برای طبخ مرغ فقط از زردچوبه و نمک استفاده کنید.
  3. اگر دوست دارید موقع پاک کردن مرغ پوست آن را جدا کنید.
  4. زعفران روی حرارت زیاد نگذارید زیرا عطر آن کم خواهد شد.
  5. آب مرغ باید غلیظ باشد و هنگام سرو در کاسه ای جدا از مرغ سرو شود.
  6. در صورت تمایل میتوانید مقداری آلوچه ترش هم به سس مرغ اضافه کنید.
  7. برای سرخ کردن زرشک بهتر است از کره و یا روغن تازه استفاده کنید.

 

خواص گلاب:

  1. گلاب موجب تسکین زخم و سوزش های پوستی ناشی از اگزما میشود.
  2.  گلاب حاوی آنتی اکسیدان بوده و با رادیکال های آزاد بدن مبارزه میکند.
  3. خوردن گلاب موجب درمان سرفه و گلو درد میشود.
  4. گلاب یک ضدعفونی کننده است و برای جلوگیری از عفونت موثر میباشد.
     
۰ ۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی