دستپخت ویژه ایرانی

دستور پخت سبزی پلو با ماهی خوشمزه و مجلسی

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که از قدیم رسم است برای شب عید تهیه و سرو میشود. درکنار این غذا می توانید از سیر ترشی یا ترشی کلم و لیمو استفاده کنید. در مطبخ من همراه ما باشید تا با طرز تهیه یک سبزی پلو با ماهی مجلسی و خوشمزه آشنا شوید.

 

مواد لازم برای سبزی پلو با ماهی:

  • ماهی قزل آلا: ۳ تکه 
  • برنج : ۲ فنجان
  • سبزی پلویی: یک فنجان
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • ادویه ماهی: ۱ قاشق غذاخوری 
  • زعفران : یک دوم قاشق چای خوری
  • آب لیمو: ۳ قاشق غذاخوری 
  • کره:۲ قاشق غذاخوری 
  • آرد: 1/2 فنجان

 

 

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی:

برای تهیه سبزی پلو با ماهی ابتدا سبزی را پاک کرده و خوب بشویید سپس بگذارید تا آبش کاملا برود و بعد از اینکه آبی داخل آن باقی نماند خردش کنید.

ماهی را بخوبی پاک کرده، بشویید و تکه کنید سپس بگذارید تا آب اضافی اش برود، برنج را هم شسته و بخیسانید.

ماهی را با مقداری آبلیمو و نمک مزه دار کنید و تا زمان سرخ شدن در یخچال بگذارید.

قابلمه ای را آب کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد سپس برنج را بریزید و نمک را اضافه کنید ، بعد از اینکه برنج نرم شد آن را آبکش کنید.

 سبزیجات خرد شده رابه برنج اضافه کرده و مخلوط کنید. مراقب باشید برنج له نشود.۳ قاشق غذاخوری روغن گیاهی در قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید سپس ته دیگ را قرار داده و مخلوط برنج و سبزی را بریزید.

روی آن کره قرار داده و با انتهای قاشق در آن حفره ایجاد کنید. دما را کاهش داده، درب را قرار داده و بگذارید ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزد.

دراین حین آرد رابا زردچوبه، ادویه ماهی، فلفل سیاه و ۱ قاشق غذاخوری نمک مخلوط کنید. میتوانید پودر سیر هم اضافه کنید.

 ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن گیاهی را در تابه ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید. تکه ماهی را ابتدا به مخلوط آرد آغشته کرده و در روغن قرار دهید تا ترد و طلایی شود.

 آب زعفران رابا آب لیمو مخلوط کرده و به ماهی‌ها اضافه کنید. دما را کاهش داده، درب را قرار داده و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزد تا ماهی زعفران و آب لیمو را جذب کند.

پس از آماده شدن برنج آنرا در بشقاب ریخته و ماهی را کنار آن قرار دهید. می توانید کمی از زعفران را نگه داشته و آن رابا برنج ترکیب نموده و برنج زعفرانی را برای تزئین استفاده کنید.

 

 

خواص ماهی قزل آلا:

  1. ماهی قزل آلا منبع غنی از آهن بوده و برای جلوگیری و درمان کم خونی مفید است.
  2. خوردن ماهی از فشار خون بالا جلوگیری میکند و خطر سکته و اختلالات کلیوی را کاهش می دهد.
  3. مصرف ماهی بدن را در برابر میکروب ها مقاوم میکند.
  4. ماهی حاوی مقدار زیادی فسفر بوده و برای دفع مواد زاید بدن و سلامت کلیه ها مفید است.
۰ ۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی