گوبولی با مرغ نام غذای سنتی هرمزگان است که با مرغ ، برنج، گوجه و ادویه ای خاص تهیه میشود و طعم بسیار لذیذی دارد. در ادامه با طرز پخت این غذای خوشمزه و محلی آشنا میشوید...
مواد لازم برای تهیه گوبولی مرغ:
- سیبزمینی خلال شده: ۳ عدد
- نخود آب پز: ۱ پیمانه
- گوجهفرنگی: ۴ عدد
- سینه مرغ: ۱ تکه
- ران مرغ: ۱ تکه
- برنج: ۱ کیلو
- پیاز خلالی شده: ۲ عدد
- نمک و زردچوبه، به مقدار لازم
- برگ بو
- روغن
- چوب دارچین، دانه هل و فلفل سیاه: به اندازه لازم
- ادویه گوبولی (دارچین، فلفل سیاه، هل، میخک، زیره سبز برای مرغ و زیره سیاه برای گوشت)
طرز تهیه گوبولی مرغ غذای هرمزگانی:
برنج را از قبل شسته و یکی دو ساعت بخیسانید.
سینه و ران مرغ را پاک کرده و خوب بشویید سپس داخل قابلمه مورد نظر قرار داده و چوب دارچین، دانه هل و فلفل سیاه، برگ بو، نمک، زردچوبه و چند لیوان آب بریزید و بگذارید تا بپزد.
در این میان پیاز را پوست گرفته و خرد کنید سپس در قابلمه مورد نظر تفت دهید تا طلایی شود، سپس کمی زردچوبه، پودر دارچین، پودر هل، ادویه گوبولی، برگ بو و دانهی هل و فلفل و چوب دارچین را افزوده و باز هم تفت دهید.
در ادامه برنج را با قابلمه افزوده و سرخش میکنیم سپس آب مرغ را اضافه میکنیم به اندازهای که نیم سانت بالاتر ازبرنج باشد. با حرارت کم اجازه میدهیم آب برنج تبخیر شده و سپس برنج را دم میکنیم.
برای مواد کناری برنج پیاز را تفت داده و رب گوجه به همراه تمام ادویهها به شکل پودری سرخ میکنیم. سپس نخود آب پز و سیب زمینی سرخ شده را اضافه میکنیم. مرغ را به همراه ادویه گوبولی سرخ میکنیم و کنار ظرف میگذاریم.
در مطبخ من همراه ما باشید
نکات:
- در دستور اصلی این غذا سیب زمینی را آب پز کرده خلال میکنند و سپس سرخ میکنند.
- کشمش هم در مواد کناری برنج استفاده میشده.
- گوبولی از هند وارد ایران شده.
- در تهیه این غذا از برنج هندی استفاده شده.
- اگر دوست داشتید مواد کناری برنج نرمتر شوند میتوانید کمی آب مرغ به آن اضافه کرده و درش را بگذارید تا بجوشد و نرمتر شود.
خواص زیره سبز:
- زیره سبز موجب هضم بهتر غذا میشود.
- زیره سبز برای درمان یبوست مفید است.
- برای جلوگیری از نفخ شکم زیره سبز بخورید.
- کاهش فشار خون از دیگر خواص زیره سبز است.