سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که از قدیم رسم است برای شب عید تهیه و سرو میشود. درکنار این غذا می توانید از سیر ترشی یا ترشی کلم و لیمو استفاده کنید. در مطبخ من همراه ما باشید تا با طرز تهیه یک سبزی پلو با ماهی مجلسی و خوشمزه آشنا شوید.
مواد لازم برای سبزی پلو با ماهی:
- ماهی قزل آلا: ۳ تکه
- برنج : ۲ فنجان
- سبزی پلویی: یک فنجان
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- ادویه ماهی: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران : یک دوم قاشق چای خوری
- آب لیمو: ۳ قاشق غذاخوری
- کره:۲ قاشق غذاخوری
- آرد: 1/2 فنجان
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی:
برای تهیه سبزی پلو با ماهی ابتدا سبزی را پاک کرده و خوب بشویید سپس بگذارید تا آبش کاملا برود و بعد از اینکه آبی داخل آن باقی نماند خردش کنید.
ماهی را بخوبی پاک کرده، بشویید و تکه کنید سپس بگذارید تا آب اضافی اش برود، برنج را هم شسته و بخیسانید.
ماهی را با مقداری آبلیمو و نمک مزه دار کنید و تا زمان سرخ شدن در یخچال بگذارید.
قابلمه ای را آب کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد سپس برنج را بریزید و نمک را اضافه کنید ، بعد از اینکه برنج نرم شد آن را آبکش کنید.
سبزیجات خرد شده رابه برنج اضافه کرده و مخلوط کنید. مراقب باشید برنج له نشود.۳ قاشق غذاخوری روغن گیاهی در قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید سپس ته دیگ را قرار داده و مخلوط برنج و سبزی را بریزید.
روی آن کره قرار داده و با انتهای قاشق در آن حفره ایجاد کنید. دما را کاهش داده، درب را قرار داده و بگذارید ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزد.
دراین حین آرد رابا زردچوبه، ادویه ماهی، فلفل سیاه و ۱ قاشق غذاخوری نمک مخلوط کنید. میتوانید پودر سیر هم اضافه کنید.
۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن گیاهی را در تابه ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید. تکه ماهی را ابتدا به مخلوط آرد آغشته کرده و در روغن قرار دهید تا ترد و طلایی شود.
آب زعفران رابا آب لیمو مخلوط کرده و به ماهیها اضافه کنید. دما را کاهش داده، درب را قرار داده و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزد تا ماهی زعفران و آب لیمو را جذب کند.
پس از آماده شدن برنج آنرا در بشقاب ریخته و ماهی را کنار آن قرار دهید. می توانید کمی از زعفران را نگه داشته و آن رابا برنج ترکیب نموده و برنج زعفرانی را برای تزئین استفاده کنید.
خواص ماهی قزل آلا:
- ماهی قزل آلا منبع غنی از آهن بوده و برای جلوگیری و درمان کم خونی مفید است.
- خوردن ماهی از فشار خون بالا جلوگیری میکند و خطر سکته و اختلالات کلیوی را کاهش می دهد.
- مصرف ماهی بدن را در برابر میکروب ها مقاوم میکند.
- ماهی حاوی مقدار زیادی فسفر بوده و برای دفع مواد زاید بدن و سلامت کلیه ها مفید است.