دستپخت ویژه ایرانی

طرز تهیه رولت مرغ و ارزش تغذیه ای آن

طرز تهیه رولت مرغ و ارزش تغذیه ای آن


وقتی صحبت از مرغ و غذاهای تهیه شده با آن به میان می آید، همه تکه های آب پز یا سرخ شده مرغ را به یاد می آورند که در کنارش چند برش از سبزیجات مختلف بخارپز هم 

هست. این منبع پروتئینی، جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز است اما تنها تنوع بخشیدن به طعم آن می تواند زمینه مصرف مداوم اش را فراهم کند. رولت مرغ یکی از همین 

زمینه سازهاست که در «دستور غذا»ی این هفته می توانید با آن آشناتر شوید....



طرز تهیه


ابتدا مرغ را با زنجبیل، نمک و فلفل سفید خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. سپس به اندازه یک نارنگی از آن برداشته و روی یک نایلون به صورت یک مستطیل در ابعاد 

۱۲× ۱۰ در آورید. بعد، روی آن را با سماق پوشانده و جعفری های خرد شده را اضافه کنید. دست آخر، روی لبه مستطیل ایجاد شده، یک برش فلفل دلمه ای را که به صورت

 باریک قطعه قطعه کرده اید، قرار داده و آن را لوله کنید؛ دو کناره را نیز بسته و نهایتاً در آرد سوخاری بغلتانید و در کمی روغن سرخ کنید.


● مواد لازم (برای ۴ نفر)


▪ سینه مرغ چرخ شده/ ۵۰۰ گرم/ ۸۰۰ کیلوکالری

▪ سماق/ ۳ قاشق غذاخوری/ صفر

▪ زنجبیل/ نصف قاشق چای خوری/ صفر

▪ جعفری خرد شده/ ۱ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری

▪ فلفل دلمه ای قرمز/ ۱ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری

▪ آرد سوخاری/ ۳ قاشق غذاخوری/ ۸۰ کیلوکالری

▪ نمک و فلفل سفید/ به میزان دلخواه/ صفر

▪ روغن سرخ کردنی/ ۵ قاشق غذاخوری/ ۴۵۰ کیلوکالری


این غذا تقریباً ۱۴۰۰ کیلوکالری انرژی دارد که در صورت سرخ کردن ۱۰ قطعه رولت مرغ، هریک ۱۴۰ کیلوکالری انرژی خواهد داشت و اگر با نان خورده شود میزان کالری دریافتی به 

۳۰۰ کیلوکالری هم خواهد رسید.


● خواص گوشت مرغ


این منبع پروتئینی و البته کم چرب، گزینه ای مناسب برای تأمین نیازهای روزانه کسانی است که به دلایل مختلف بهتر است از گوشت قرمز کمتری استفاده کنند. هر ۳۰ گرم 

گوشت مرغ یک واحد و هر نصف سینه مرغ ۳ واحد گوشت تلقی می شود که می تواند به تأمین ۲ تا ۳ واحد توصیه شده از این گروه غذایی کمک کند. نکته ارزشمندی که در این 

غذا به چشم می خورد استفاده از گوشت چرخ کرده مرغ است. به این ترتیب، هم گوشتی کم چرب تر از گوشت قرمز را استفاده کرده اید و هم تنوعی به برنامه غذایی تان داده 

اید اما فراموش نکنید که این گوشت، آهن چندانی ندارد. پس اگر هدف تان از خوردن گوشت مرغ آهن است چه بهتر که گوشت قرمز یا گوشت شترمرغ را انتخاب کنید که مملو از 

این ماده معدنی هستند. پیشنهاد دیگر، مخلوط کردن گوشت چرخ کرده با گوشت مرغ و سویای چرخ شده است؛ البته با نسبت های مساوی.


● خواص جعفری


به نظر شما روزانه چند واحد سبزی باید خورد؟ تقریباً ۳ تا ۴ واحد؛ که البته بهتر است از انواع تازه و فصل باشند. در این میان، سبزیجات برگ سبز تیره می توانند انتخابی مناسب 

باشند. آنها منبع بتاکاروتن، منیزیم و از همه مهم تر، فیبر هستند. به علاوه، تا حدودی نیز آب دارند. بنابراین انتخابی مناسب در این روزهای گرم تابستانی به حساب می آیند.

 یادتان باشد که هر چه این سبزیجات سبزتر باشند میزان منیزیم موجود در آنها بیشتر خواهد بود و دریافت مقدار مورد نیاز این ماده معدنی به استحکام استخوان ها و دندان ها کم

 کرده و تولید انرژی را تسهیل می کند و از همه مهم تر موجب گشاد شدن شریان ها می شود.


به این دلیل است که در صورت کمبود منیزیم فرد با علایمی مانند گرفتگی عضلات، افسردگی، بی اشتهایی، بی نظمی در ضربان قلب، افزایش چربی خون و تجمع آب در بدن و

 افزایش فشارخون روبه رو خواهد شد. به این دلیل کسانی که فعالیت جدید ورزشی دارند، باردار هستند و نوجوان اند، داروهای ادرارآور استفاده می کنند و شیمی درمانی می 

شوند باید از منابع این ماده معدنی بیشتر استفاده کنند.


● خواص زنجبیل


این ادویه تند و خوش طعم کننده مواد غذایی، بهترین گزینه برای کسانی است که حالت تهوع دارند و یا از نشانگان حرکت رنج می برند. منظور، افرادی است که به محض نشستن 

و حرکت در ماشین یا هر وسیله نقلیه ای به سرگیجه و تهوع دچار می شوند. این ادویه در صورتی که تازه اش به مصرف برسد دارای مقداری ویتامین و املاح است، اما مقادیر 

مصرف آن آن قدر کم است که نمی توان مصرف این ادویه را راهی برای تأمین نیاز روزانه مواد مغذی به حساب آورد. البته همین مقدار کم زنجبیل، حالت تهوع و استفراغ افرادی را

 که در ابتدای صبح (به خصوص خانم های باردار) با این مشکلات رو به رو می شوند برطرف می کند.


● همراه این غذا


این غذا به همراه نان میل می شود و البته چه بهتر که این نان از نوع سبوس دار باشد. در ضمن، مصرف انواع سبزیجات تازه به همراه آن زمینه جذب مواد معدنی موجود در این 

غذا را بالا خواهد برد. بنابراین خوردن یک پیش دستی سالاد سبزیجات فصل و یا سبزی خوردن یک عادت غذایی خوب تلقی می شود.


● اگرچربی خون دارید


بهتر است از آرد سوخاری مصرفی در این غذا فاکتور گرفته و رولت های تان را به جای سرخ کردن در فر قرار دهید. به این ترتیب هم برشته خواهند شد و هم روغنی برای 

تهیه شان مصرف نمی شود. نکته دیگر استفاده بیشتر از سبزیجات برگ سبز تیره در میان رولت هاست تا به این ترتیب میزان سبزی مصرفی در وعده افزایش یابد.


● اگرفرزندتان بدغذاست


این غذا یک انتخاب مناسب برای بیشتر بچه هاست؛ چون هم سرخ شده است و هم می توان آن را با کمی سس گوجه فرنگی (البته از نوع خانگی) و حتی تعدادی سیب زمینی

 سرخ کرده میل کرد. بررسی ها نشان داده اند که بچه ها غذاهای سوخاری شده را با کمی سیب زمینی سرخ کرده بیشتر می پسندند و به این ترتیب کمبود وزن شان جبران 

خواهد شد.

منبع: پرشین 

۰ ۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی