دستپخت ویژه ایرانی

طرز تهیه بریانی اصفهانی

بریانی اصفهانی

غذاهای سنتی و محلی معمولاً طرفداران زیادی دارد. گردشگرانی که به نقاط مختلف شهرهای ایران سفر می کنند از خوردن غذاهای سنتی و محلی غافل نمی مانند.


طرز تهیه بریانی اصفهانی

بریانی به زبان خودمانی تر بریونی گفته می شود. بریانی اصفهانی، یکی از غذاهای سنتی و محلی بسیار خوشمزه و پرطرفدار و همچنین مقوی اصفهان می باشد که البته 

پرچرب نیز می باشد. معمولاً بریانی را همراه با نان سنگک می خورند که صفایی دیگر دارد. بنا به ذائقه هر فردی بریانی را همراه با دوغ، پیاز و یا ترشی می خورند.

 در اینجا طرز تهیه یک نوع بریانی اصفهانی را برایتان توضیح خواهیم داد.


مواد موردنیاز:

گوشت کوسفند (گوشت گردن یا گوشت سردست و دنده ۱ کیلوگرم)

جگر سفید گوسفند (۱۰۰ گرم یا ۱ کیلوگرم “بسته به تمایل خودتان”)

پیاز (۲ عدد)

نمک و فلفل (به مقدار لازم)

زردچوبه (به مقدار لازم)

دارچین (۱ قاشق مرباخوری)

زعفران (به مقدار لازم)

نعناع خشک (به مقدار موردنیاز)

برای تزئین خلال پسته و بادام


طرز تهیه بریانی اصفهانی:

برای درست کردن بریانی اصفهانی، اولین کاری که می کنید این است که گوشت گوسفندتان را با دنبه و پیاز در یک قابلمه گذاشته و ۴ لیوان آب داخل آن می ریزید. 

حالا با حرارت متوسط می گذارید بپزد. اجازه دهید به خوبی پخته و نرم شود.

حواستان باشد زمانی که خوب پخته شد کمی از آب گوست در قابلمه باقی مانده باشد.

حالا وقتش رسیده که جگر سفید را تکه تکه کرده و به همراه ۱ عدد پیاز، مقداری نمک و روغن و فلفل و همچنین ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه ریخته و با حرارت ملایم بگذارید بپزد.

زمانی که جگرتان پخت آن را کمی تفت داده و سپس چرخ کنید. جگر چرخ شده را فعلاً کنار بگذارید.

حالا ترکیب گوشت و دنبه تان را که پخته است چرخ کنید. پس از آنکه چرخ کردید دوباره با زغفرانی که از قبل دم کرده اید و مقداری نعناع خشک، فلفل سیاه و نمک مخلوط کنید

 و دوباره چرخ کنید.

قالب مدنظرتان که قرار است بریانی را در آن بپزید روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری از روغن روی آب‌گوشت را کف قالب بریزید.

کف قالب دارچین، زعفران و فلفل بپاشید و مقداری از گوشتتان را درون قالب ریخته و با پشت قاشقتان رویش را صاف کنید. اجازه دهید قالبتان چند دقیقه روی حرارت ملایم بماند

 تا بریانی تان خوب سرخ و پخته شود.

حالا بریانی شما آماده سرو است. وقتش رسیده که روی نان سنگگ برگردانید و با خلال پسته و بادام نزئین کنید.

حتماً می پرسید جگر سفید چه می شود؟ الان دیگر نوبت جگر سفید است، جگر سفیدی که قبلاً تفت داده بودید را کنار بریانی روی نان سنگگ قرار داده و میل نمایید.

منبع: روزانه

۰ ۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی