آموزش درست کردن شله زرد در سه سوت
شله زرد از دسرهای خوشمزه وخوش عطر و بویی است که طرفداران زیادری دارد و بیشتر در اعیاد محرم و رمضان به عنوان نذری پخت می شود و بسیار شیرین است.
عطر گلاب و زعفران و دارچین این دسر زرد رنگ را بسیار لذیذ و دلچسب کرده و نیز دستور پخت آسانی هم دارد.
در این مطلب طرز تهیه شله زرد را بدون هیچ فوت و فن پیچده ای میتوانید بیاموزید.
مواد لازم شله زرد
برای تهیه شله زرد خوشمزه خانگی این مواد لازم را مهیا نمایید :
مواد لازم | مقدار لازم |
برنج خیس کرده | 2 پیمانه |
شکر | 4 پیمانه |
کره گیاهی | 50 گرم |
زعفران | 1 مثقال |
گلاب | 1 پیمانه |
روغن | 1 قاشق غذاخوری |
خلال پسته و بادام | به مقدار لازم |
قبل از پخت حتما به این چند نکته باید توجه کنید :
1.یکی از متداول ترین نکاتی که در مورد شله زرد باید بدانید این است که پیمانه ها درپخت شله زرد باید مشخص باشد . یعنی با هر اندازه ای که برنج را پیمانه میکنید با همان اندازه هم باید آب و شکر را پیمانه کنید. به این شکل که اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه 2 لیوان شکر و 6 لیوان آب استفاده کنید.
2.برنج نیم دانه زود تر وا میرود پس برای خیس کردن آن دو تا سه ساعت کافی می باشد و همچنین برنج های معمولی عکس این قضیه را شامل می شوند و ما بین 12 الی 24 ساعت برای وا رفتن و نرم شدن برنج نیاز می باشد.
طرز تهیه شله زرد خوشمزه و لذیذ
ابتدا باید برنج را شسته و به مدت 12 الی 24 ساعت از شب قبل با 12 الی 13 لیوان آب خیس کنید و موقع پخت در ظرف مناسب با حرارت نسبتا زیاد قرار میدهیم و در قابلمه را نیمه بسته قرار میدهیم تا آب برنج بجوش آید. در این مرحله نباید اصلا برنج را هم بزنید.
وقتی برنج شکفته شد و آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید و در این مرحله باید برنج را هم بزنید نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید چون این کار باعث می شود شله زرد آماده شده موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.
وقتی برنجتان کاملا شفته شد و به اصطلاح وا رفت باید شکرتان را اضافه کنید و هم بزنید و اصلا نگران نباشید که برنجتان در حال سفت شدن بود چون با اضافه کردن شکر برنج دوباره شل می شود و به هیچ وجه آب به برنجتان اضافه نکنید و همین طور مدام به مدت یک ربع هم بزنید تا ته نگیرد.
همچنین بخوانید:
20 ترفند مهم شیرینی پزی های پرطرفدار که باید بدانید
در مرحله بعد باید زعفران را بسابید و با آب دم کنید و خلال بادام را با یک پیمانه گلابی که داشتیم خیس دهیم تا عطر بادام چند برابرشود.
سپس زعفران دم کشیده شده تان را بریزید.
همچنین خلال بادام و گلابتان را که در هم مخلوط بودند را به مواد شعله زردتان اضافه کنید و به مدت 5 الی 10 دقیقه اجازه دهید با بقیه مواد بپزد و آرام هم بزنید.
باید اندازه زعفران تان طوری باشد که شله زردتان رنگ نارنجی بگیرد بعد از این مرحله کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم و برای اینکه شعله زردتان شفاف تر شود از مقدار روغن مایع گفته شده استفاده میکنیم.
بعد از 5 تا 10 دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد ،حرارت را خاموش میکنیم و در ظرف را میگذاریم تا کاملا دم بکشد.
سپس شله زرد را در ظرف مناسب سرو میکنیم و به دلخواه با دارچین ، خلال پسته و بادام تزیین میکنیم.