دستپخت ویژه ایرانی

طرز تهیه نان باگت

طرز تهیه نان باگت تازه و خوشمزه

 از آنجا که نان باگت از آرد بیخته شده (بدون سبوس) پخته می‌شود، سفید و خوش‌طعم است. از باگت‌های کوتاه‌تر برای تهیه انواع ساندویچ استفاده می‌کنند. همچنین می‌توان این نان را برش زده و همراه با پنیر یا مواد دیگر مصرف نمود. نوعی صبحانه سنتی در کشور فرانسه، از نان‌های باگت برش زده تهیه می‌شود که روی نان را با مربا پوشانده‌اند و در کاسه محتوی قهوه یا شکلات داغ قرار می‌دهند تا قبل مصرف کاملاً نرم شود

Image result for ‫طرز تهیه نان باگت‬‎

 

ور‌آمدن خمیر نان

برای ور‌آمدن بیشتر خمیرها، از خمیر‌ترش استفاده می‌شود. خمیر ترش، هیدرات کربن موجود در آرد و یا شکر را تخمیر می‌کند و گاز دی‌اکسید‌کربن تولید می‌نماید. این گاز سبب ترد شدن نان شده و عطر و طعم خوبی به آن می‌دهد. همین امر، باعث می‌شود که نان راحت‌تر هضم گردد. از دیگر خواص خمیر‌ترش این است که نان را برای مدت زمان طولانی‌تری تازه نگه می‌دارد.

در تهیه خمیر، خمیر‌ترش را با دیگر مواد تشکیل دهنده خمیر مخلوط نموده و خوب ورز می‌دهند. سپس خمیر را به کناری می‌گذارند.( تا خمیر، به اصطلاح استراحت کند) به تدریج حجم خمیر زیاد می‌شود و پس از پایان یافتن این فرایند، خمیر را می‌پزند. مدت زمان لازم برای ور‌آمدن خمیر‌نان، کمتر از یک روز کامل می‌باشد.

جهت آشنایی با روش تهیه نان همبرگر و همچنین خمیر پیتزا به سایر مقالات بخش آشپزی ستاره مراجعه نمایید.

مواد لازم جهت تهیه نان باگت

1 عدد زرده تخم مرغ
1 قاشق غذا خوری شکر
1 قاشق غذا خوری آب
1 قاشق چای خوری نمک
1 فنجان آب
1/5 قاشق چای خوری مخمر نان ماشینی
1/2 فنجان آرد مخصوص نان

طرز تهیه نان باگت

1- درجه حرارت فر را روی 200 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و ظرف آبی را درون فر قرار دهید. این کار محیط فر را مرطوب نگه می‌دارد و مانع از خشک شدن نان‌ها می‌شود.

2- شکر و مایه‌خمیر را در ظرفی مخلوط کنید و 1/2 پیمانه آب 43 درجه را روی آن بریزید و در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا عمل آید. (منظور از آب 43 درجه این است که آب نه داغ باشد که باعث کشته شدن مایه‌خمیر شود و نه سرد باشد که مایه‌خمیر عمل نیاید.)

3- آرد را 3 مرتبه الک کنید.

4- تخم‌مرغ و نمک را به وسیله مفتول بزنید تا از حالت لختگی درآید.

5- آب، روغن و بکینگ‌پودر را به تخم‌مرغ اضافه کنید.

6- در این مرحله مایه‌خمیر عمل آمده را به مخلوط بالا اضافه کنید و آرد را آرام آرام به آن بیفزایید تا حدی که خمیر به دست نچسبد. (از سنگین کردن خمیر بپرهیزید.)

7- خمیر را ورز دهید و یا صد مرتبه بکوبید.

8- ظرف تمیزی را به کمک مقدار کمی روغن چرب کنید و خمیر را درون آن قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید و حدود 30 دقیقه استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.

9- از خمیر گلوله‌هایی با اندازه مناسب جدا کرده و به فرم مطلوب درآورید سپس در سینی قرار دهید و روی خمیر را بپوشانید و مجددا 15 دقیقه استراحت دهید.

در مطبخ من همراه ما باشید

10- در این مرحله به کمک قلمو خمیر را رومال می‌کنیم. برای این منظور 1 قاشق سوپ‌خوری آرد را به اضافه 1/2 پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا به غلظت مناسبی برسد سپس خمیر را اصطلاحا رومال کنید. این کار باعث براق شدن نان می‌شود. همچنین می‌توانید سطح نان‌ها را با کنجد تزیین کنید.

11- خمیر را به مدت 20 تا 30 دقیقه درون فر از قبل گرم شده قرار دهید تا زمانی که رنگ نان‌ها طلایی شود.

 

منبع : نمناک

 

۰ ۰
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی